Voorzet biedt ook verschillende vormen van training en (bij)scholing. Variërend van paardencoaching tot congressen, webinars, klinische lessen en teamtrainingen. Voor, door, over en samen met mensen met autisme.

Webinars

Regelmatig worden er door Voorzet-TOP webinars georganiseerd over verschillende thema’s (bijv. Autisme en Burn-out, Autisme en werk). Deze webinars zijn voor iedereen toegankelijk en worden doorgaans gegeven door een medewerker van Voorzet, samen met een ervaringsdeskundige.

Meer informatie over de webinars verspreiden wij via social media zodra er een datum bekend is. Zie de agenda onderaan deze pagina.

Lezingen/workshops

Vanuit Voorzet verzorgen wij voor verschillende opdrachtgevers deskundigheidsbevordering in de vorm van lezingen en workshops, bijv. over autisme op de werkvloer. De lezing of workshop wordt ontwikkeld naar de wens van de opdrachtgever en wordt doorgaans gegeven door een medewerker van Voorzet en een ervaringsdeskundige. De lezingen/workshops kunnen zowel fysiek als online gegeven worden.

Voor meer informatie of een op maat gemaakte offerte: info@voorzet.nl

Psycho-educatie

Psycho-educatie is een training waarin de deelnemers meer kennis krijgen over autisme. Deze training biedt kennis over autisme in het algemeen en helpt met de vertaling naar kennis over het eigen autisme. De kenmerken van autisme worden uitgelegd en er wordt uitleg gegeven over hoe mensen om kunnen gaan met eventuele beperkingen gerelateerd aan autisme. Psycho-educatie kan helpen bij het vergroten van zelfinzicht en acceptatie. De module is ontwikkeld voor mensen met een gemiddeld of bovengemiddeld intelligentieniveau, die (recentelijk) gediagnosticeerd zijn met autisme.

De psycho-educatie bestaat uit 8 bijeenkomsten (van 1:45 uur) en wordt gegeven door 2 ervaren trainers van Voorzet. De groep bestaat uit maximaal 9 deelnemers.
De training wordt gegeven op verschillende locaties. De voorwaarden voor aanmelding kunnen per locatie verschillen.

Ons huidige aanbod

Autisme Beleving Circuit

Hoe kun je autisme begrijpen als je het zelf niet echt voelt?
Hoe is het om tegen de spreekwoordelijke muren aan te lopen, omdat er niet concreet wordt gecommuniceerd?
Hoe zou het voelen om te mislukken omdat teveel prikkels in één keer binnenkomen?

Voorzet laat je beleven wat autisme betekent voor je gevoelsleven.
Onder leiding van ervaren trainers word je op interactieve wijze meegenomen door het parcours.
Via tien praktische oefeningen brengt het Autisme Beleving Circuit je in de gevoelswereld van autisme.

Paardencoaching

Paardencoaching is een vorm van coaching, waarbij een paard ingezet wordt vanwege zijn kwaliteit om mensen te spiegelen.

Het werken met een paard is ervaringsgericht en geeft de mogelijkheid te ervaren wat voor invloed een verandering in iemands gedrag heeft op het gedrag van het paard. Er wordt gewerkt vanaf de grond (dus niet op het paard).

Agenda