Op donderdag 28 september 2023 vindt bij C-Bèta Events te Hoofddorp
ons congres voor arbeidsdeskundigen, re-integratiebegeleiders, verzekerings- en bedrijfsartsen, psychologen NIP, GZ-Psychologen, POH-GGZ en andere geïnteresseerden plaats. Het thema dit jaar is:

Middels dit congres wordt aandacht gevraagd voor de verborgen kanten van autisme, onder andere in relatie tot arbeid. Door deze kanten te leren zien kan er meer begrip ontstaan, waardoor uiteindelijk de ondersteuning/begeleiding van mensen met autisme verbeterd kan worden.

Graag nemen onze sprekers u mee in de aspecten van autisme die vaak onzichtbaar zijn, maar wel veel impact hebben op iemands leven en welzijn.

Prijs: €345,-

Prijzen zijn exclusief BTW en inclusief (gezonde) lunch.

Tevens hebben wij besloten een speciaal studententarief toe te voegen aan onze mogelijkheden.
Als student* kunt u nu registreren voor de prijs van € 50,- (exclusief BTW)

*Verificatie d.m.v. Collegekaart / studentenpas

Sprekers

Hans Blom gepensioneerd huisarts en echtgenote Inge Blom over zijn (werkende) leven met autisme.

“Toch huisarts, ondanks autisme. Miskend?” Tijdens deze lezing spreekt Hans Blom over zijn leven, zijn werkzame leven en de late diagnose autisme die hij gekregen heeft. Zijn hele leven heeft autisme een grote rol gespeeld, zonder dit te weten.
Daarnaast zal zijn echtgenote Inge Blom meer vertellen als “De partner als coach op de achtergrond. Miskend?” Tijdens haar gedeelte zal ze spreken over haar rol als partner van iemand met autisme. Zij heeft een grote, coachende rol gespeeld in het leven van haar man en deelt haar ervaringen hierin.

Céline Mollink studeerde forensische orthopedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is werkzaam als psycholoog in opleiding tot GZ-psycholoog bij Dimence en als ervaringsdeskundige, autisme-coach en spreker bij AutismeKRACHT.

Céline Mollink gaat in haar presentatie nader in op de vraag hoe je (als vrouw) met autisme staande houdt op de werkvloer; hoe je kan zorgen dat je zo min mogelijk overbelast raakt en tevens je kwaliteiten zo goed mogelijk kunt benutten.

Daarnaast zal zij wat delen over de combinatie van autisme, werk en ouderschap. Céline is moeder van een zoontje van 1. Hoe bereid je je als vrouw met autisme zo goed mogelijk voor op het moederschap? Wat heb je daarin (extra) nodig en hoe blijf je zo goed mogelijk in balans?
Naast theoretische informatie deelt Céline ook haar eigen ervaringen in relatie tot deze onderwerpen.

Anneke Groot eigenaar Horison en schrijfster van verschillende boeken over de verborgen kanten van autisme.

Verborgen in autisme ligt een verklaring voor veel ongemak en misverstanden die op kunnen komen in het werk met personen met autisme. Er is een groot verschil tussen de buitenkant en de binnenkant. Prikkelverwerking is steeds meer bekend, maar hoe dat van binnen doorwerkt in het probleemoplossend vermogen van werkenden met autisme, daar is nog een wereld over te ontdekken. Je hoort en leert tijdens deze lezing meer over lichaamsgevoel, motorische coördinatie en executieve functies.
Meer begrip over die verborgen binnenwereld geeft handvatten om passend en op maat te ondersteunen in de werksituatie en effectief gebruik te maken van de talenten van de persoon met autisme.

Keuze lezingen

Marjolijn ervaringsdeskundige op het gebied van autisme en burn-out en Anniek Groenendijk regio coördinator bij Voorzet spreken over autisme en burn-out. Wat is een (autistische) burn-out en hoe kan het herstel eruit zien? In de lezing komen zowel theorie als praktijk middels ervaringsverhalen aan bod.

  Hetty Slooter mobiliteitscoach spoor 1 en 2 bij Voorzet spreekt over de re-integratie van mensen met autisme in de praktijk. Hetty Slooter spreekt vanuit de vele jaren ervaring die ze heeft bij Voorzet in het begeleiden van mensen met autisme. Zij is zeer bekend met het fenomeen camouflage bij mensen met autisme en ziet hiervan de gevolgen op de werkplek, maar ook binnen de re-integratie van cliënten dagelijks terug.

Autisme Belevings Circuit is voor iedereen die autisme wil ervaren en leren kennen (maximaal aantal deelnemers per ronde). Meer informatie hierover kunt u vinden
op onze pagina.

Tevens is er tijdens het keuzeprogramma en gedurende een groot deel van de dag de mogelijkheid om gebruik te maken van de Autisme Ervarings Tent. Middels deze tent kan de deelnemer ervaren hoe de prikkelverwerking van mensen met autisme kan verlopen en kan autisme van binnenuit ervaren worden.

Na deelname kunt u als arbeidsdeskundige (NVVA) 3 accreditatiepunten, als re-integratiebegeleider 6 punten en als POH-GGZ 6 punten bijschrijven. Ook voor bedrijfs- en verzekeringsartsen (AbSg) zijn dit 6 punten. Voor psychologen NIP zijn dit 6.5 punten.

Aanmelden voor Congres

Hieronder kunt u zich direct en gemakkelijk aanmelden voor het congres!
Na het aanmelden krijgt u van onze administratie een bevestiging van de inschrijving en later uw factuur.

Op een later moment zullen wij het definitieve dagprogramma en andere relevante informatie met u delen.

Registratie Voorzet Congres 2023

Hiermee meld u zich officieel aan om deel te nemen aan ons congres.

€ 345,- (exclusief BTW)

61 Gaat
19 beschikbaar, Laatste dag om te RSVP
Laat weten of je gaat

Registratie Voorzet Congres 2023 - Studenten

Hiermee meld u zich officieel aan om deel te nemen aan ons congres als student met de speciale prijs van

€ 50,- (exclusief BTW)

3 Gaat
17 beschikbaar, Laatste dag om te RSVP
Laat weten of je gaat

Op een rijtje

Datum
 donderdag 28 September 2023

Tijd
 09:00 – 18:00
Locatie
C-Bèta Events, Dreamstreet 10, 2133 LK Hoofddorp

Kosten:
€ 345 (exclusief BTW)
€ 50 voor studenten
U kunt zich uiterlijk aanmelden tot
25 september 2023 14:00

Accreditatie

Arbeidsdeskundige (NVVA): Toegekend 3 punten
Re-integratiebegeleider: Toegekend 6 punten
Bedrijfsartsen (AbSg): Toegekend 6 punten
POH-GGZ (LV POH-GGZ): Toegekend 6 punten
Psycholoog NIP: Toegekend 6.5 punten

Tijd tot Congres

Contact

    Heeft u nog verdere vragen over ons congres, facturatie, onze sprekers of iets anders waarmee we u kunnen helpen?
    Stuur ons dan even een bericht via onderstaand formulier en wij zullen het dan zo spoedig mogelijk beantwoorden.

    Door het formulier te versturen accepteert u onze privacy regels.